Zilversmeden – De vrije vorm

Geschreven door Britt op .

Deel opShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
14-10-31-zilversmeden-vaas--(2)Eindelijk is hij af! Na ruim een maand en aardig wat spierpijn is er een niet bepaald kleine schaal uit gekomen. Ik heb bij de afgelopen opdracht alle vrijheid gehad om een gaaf ontwerp te maken. Na wat schetsen en tussendoor wat aanpassingen is deze schaal eruit gekomen. Een vaas die van smal naar breed loopt met een van bol naar iets smaller lopende rand erin. Ik heb ook de bovenkant nog een stuk naar binnen geslagen.
 
Dit 14-12-16-Vaas-af-(8) was vooral een experiment. Wat kun je nou eigenlijk met het materiaal wat doet het als je het bijvoorbeeld opeens meer naar binnen laat lopen. Voor dit project heb ik een grote plaat messing gebruikt. Dit werkt ook totaal anders dan met een kleinere plaat. Eigenlijk wel makkelijker naar mijn mening. Het was een leuke uitdaging.
 
 
14-12-16-Vaas-af-(2)Op de Nacht van het Zilver heb ik deze vaas zo goed als af gekregen. De mensen die er rond liepen hebben ook nog voor wat nieuwe inzichten gezorgd. Zo vond iemand dat het mooi was de gerafelde rand er aan te laten zodat je goed het handwerk kunt zien. Ook stelde iemand voor er een lamp van te maken. Misschien doe ik dat ook wel nog een keertje. Voor nu ben ik in ieder geval erg tevreden over het resultaat.