Voorbereiding ‘Nacht van het Zilver’ in volle gang

Geschreven door Britt op .

Deel opShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Nacht-van-het-zilverVandaag zijn we begonnen aan de voorbereidingen voor de ‘Nacht van het Zilver‘ en hoe?

Wat is de ‘Nacht van het Zilver’ precies?

De ‘Nacht van Zilver’ is een uniek winterevenement in Schoonhoven. Tijdens deze nacht kan je een kijkje nemen achter de schermen in ateliers, galeries en werkplaatsen. Aankomende zaterdag (13 december) is het dan zo ver. Van 18.00 uur tot 0.00 uur is iedereen welkom in Schoonhoven voor deze bijzondere nacht. In een van deze werkplaatsen ga ik ook aan de slag maar om het werkbaar te maken ging er wel even een flinke poetsbeurt aan vooraf.
 
Samen met mijn klasgenootjes Tessa, Imke en Bas hebben we dan ook al het verbouwingsstof (en misschien nog wel een beetje extra stof) verwijderd. Er is zelfs een kast verhuisd om ruimte maken. Tijdens het tillen dan de loodzware kast gleed ik nog onderuit, heerlijk in de modder. We hebben ons dan ook rot gelachen. Al met al een moe maar voldaan dagje.

Wat is er te doen?

Je bent welkom bij ruim 30 goud- en zilversmeden. Vanaf de oude turfkelder onder het stadhuis vertrekt elk half uur een gids die van alles verteld over de stad en de ateliers. Ook zijn er 2 uitgestippelde routes die jullie zelf op je gemak kunnen lopen.
 
Er is ontzettend veel te zien. Zo is er een modeshow, worden er nieuwe collecties gepresenteerd, er is een veiling en kun je zelf aan de slag in het ‘Zilverlab’.

Waar ben ik te vinden?

Tijdens de nacht van het zilver ben ik samen met mijn klasgenoten te vinden in de werkplaats van Jan van Nouhuys. Een hele aardige zilversmid die ons de kans geeft om bij hem aan het werk te gaan in Studio 925.

Beneden is er informatie te vinden over Vakschool Schoonhoven en boven kunt je kijken hoe wij hard aan het werk zijn. De werkplaats zit op Havenstraat 51 niet heel ver van het centrum vandaan. Dus zeker de moeite om even te komen kijken.