De kegelhanger & slavenarmband

Geschreven door Britt op .

Deel opShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Tijdens mijn opleiding aan de Vakschool Schoonhoven krijgen we steeds nieuwe opdracht om alle vaardigheden te leren. Hieronder zie je een aantal ontwerpen die ik heb gemaakt. Bij elk ontwerp zal ik een korte uitleg geven over wat er precies gedaan is. 

Kegel-350De kegelhanger

De zilveren kegelhanger was een opdracht die we in het eerste jaar gemaakt hebben. In het ontwerp moesten 3 kegels verwerkt zijn waarbij 2 bodems en 2 punten aanwezig moesten zijn.

Ik heb er voor gekozen de kegels boven elkaar te plaatsen met de punten van elkaar af. Daarbij heb ik over de bovenste kegel een kegel geplaatst met gaten erin voor wat meer diepte. De kegels zijn van 1e gehalte zilver. Het stuk staf in het midden, dat de kegels uit elkaar houdt, is van zilverstaal. Hierin heb ik schroefdraad gemaakt zodat de kegels van elkaar af te halen zijn.

zilveren-schakelarmbandSlavenarmband

De slavenarmband is een opdracht die we aan het einde van het eerste jaar gemaakt hebben. Het is een armband met aan een zijde een scharnier en de andere zijde een bakslot.

De armband bestaat uit 2 ringen van plaat met daar tussen vierkant draad. Van binnen is de armband dan ook hol. De binnenkant van de armband heb ik gematteerd en de buitenkant hoogglans gepolijst. De armband is 17 mm breed en 3 mm dik.