En daar staat je werk dan in het Pulchri!

Geschreven door Britt op .

Deel opShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Bron: Erik Hup

Bron: Erik Hup

Wouw en daar sta je dan in Den Haag een beetje naar je eigen werk te kijken. De kragen/kronen die wij  gemaakt hebben voor het 200 jarig Koninkrijk zijn nu samen met de prachtige jurken van Peter George d’Angelino Tap te zien in Pulchri tot en met 12 februari 2015.
 
Toen de tentoonstelling geopend werd, ben ik natuurlijk zelf gaan kijken. Hoe gaaf is het als je in plaats van naar andermans werk eens naar je eigen werk kan kijken.

Wat is er gebeurd na de viering van het 200 jarig Koningkrijk?

Een hoop natuurlijk. Na de viering zijn de kronen even naar de achtergrond verschoven. Peter George d’Angelino Tap heeft in de afgelopen periode, de kleermakers-standbeelden (jurken) meer een geheel gemaakt met de kronen. Dit is hem goed gelukt en naar mijn mening.
 
Net voor de kerstvakantie vond er een fotoshoot plaats. Speciaal daarvoor zijn twee medestudenten meegegaan om de kronen mooi op te poetsen zodat ze er spic en span uit zouden zien op de foto’s en dat is aardig gelukt als zeg ik het zelf. Deze foto’s zijn gemaakt door fotograaf Erik Hup. In zijn werk spelen landschappen een grote rol.
 
kraag-voor-spiegel24 Januari is de tentoonstelling geopend in Pulchri Den Haag onder de naam Waltz Darling. Afgelopen donderdag was er een persmoment en tevens de prijsuitreiking van de beste kroon. De NS had aangepaste dienstregeling vanwege voorspelde sneeuw maar dat lag overduidelijk niet in Den Haag. Maar gelukkig zijn we op tijd aangekomen.
 
De prijs voor de beste kroon heb ik helaas niet gewonnen. Deze eer ging naar Jolande Termaat die ook een prachtige kroon had ontworpen.
 
De kleermakers-standbeelden met kronen zijn nog te zien tot en met 12 februari 2015. Het is zeker de moeite waard om even binnen te lopen en de entree is gratis.
 
kroon-groter