De schakel armband

Geschreven door Britt op .

Deel opShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
armband-plexiDit is naar mijn mening een van de gaafste ontwerpen welke ik heb gemaakt.

Met tekenen zijn we druk bezig geweest met het ontwerpen van deze armband. Ik ben begonnen met het opzoeken van verbindingen die mij interesseerde. Alle lades in huis heb ik opengetrokken en vond er een aantal interessante dingen waaronder een theezeefje met een klem systeem. Daarnaast heb ik een aantal tijdschriften doorgebladerd op zoek naar bijzondere vormen en verbindingen. Hier heb ik een moodboard van gemaakt. Vanuit daar ben ik op zoek gegaan naar interessante vormen door ze over te trekken, te herhalen en te vervormen. En zo kwam dit ontwerp tevoorschijn. 
 
scherts-schakelarmbandToen ik eenmaal het ontwerp had ben ik naar de technische aspecten gaan kijken. Hoe ga ik dit uitvoeren? Ik heb dan ook eerst een proefmodel gemaakt. Zo komen de struikelpunten goed naar voren. Het was van belang dat de hoek die dé schakel kon maken niet te wijd werd, zodat je hem niet om je arm kon doen, maar de stukjes plexiglas mochten ook weer niet te klein worden omdat je er anders niet in kan boren. In het proefmodel kwam dit goed naar voren.

Daarnaast was de kleur en doorzichtigheid van het plexiglas ook van belang. Ik heb er voor gekozen om donkerblauw, maar wel transparant plexiglas te nemen. Zo kun je er toch een beetje door heen kijken, waardoor je ziet hoe het in elkaar zit. Voor de kleur blauw heb ik gekozen, omdat ik het heel mooi bij het zilver vind staan.