De ‘Nacht van het zilver’

Geschreven door Britt op .

Deel opShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
nacht-van-het-zilver-14
Gisteren was het dan zo ver. De nacht van het zilver hier in Schoonhoven. Een onwijze gave ervaring om zo ’s avonds laat aan het werk te zijn in de werkplaats van Jan van Nouhuys, Studio 925.

nacht-van-het-zilver-(10)Om 15.00 uur ’s middags begonnen we met opbouwen. Buiten hebben we een grote beamer op gehangen met een filmpje van vakschool studenten aan het werk. Dit trok wel de aandacht. Binnen zijn we bezig geweest met het neerzetten van werkstukken. Om een uurtje of 5 zag het er prachtig uit. Na even gegeten te hebben werd om 18.00 uur de vuurkorf aan gestoken en konden we aan de slag. Bij elk atelier of werkplaats stond een vuurkorf wat een hele knusse en gezellige sfeer gaf door heel Schoonhoven.

nacht-van-het-zilver-(8)Naast het grote scherm wat voor de werkplaats hing kon het gehamer je ook haast niet ontgaan zijn. Met z’n 4ren Bas, Tessa, Imke en ik stonden we hard te hameren aan onze werkstukken.

Tussen het hameren door heb ik gezellig gekletst met heel veel enthousiaste mensen. Zo veel mensen hebben me succes gewenst met school en de vaas waar ik mee bezig was dat het nu haast wel goed moet komen. De sfeer was geweldig. Zelfs mijn ouders en opa en oma zijn nog even langs geweest, wat de avond compleet maakte. De vaas waar ik mee bezig was is ook bijna af. Daar zullen jullie snel het eind resultaat van zien.