Koninkrijk

  • 200-jaar-Koninkrijk-slider--mijn-ontwerp

  • 200-jaar-Koninkrijk-slider-kronen
  • 200-jaar-Koninkrijk-slider--staatshoofden

200 JAAR KONINKRIJK

Kroon-als-kraagKragen als kronen, kronen als kragen

Aan het einde van het schooljaar 2014 zijn er 3 klassen, van de Vakschool Schoonhoven, gevraagd om mee te doen met een uniek kunstproject voor het 200 jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden.
 
Voor het project werd ons gevraagd een ontwerp in te leveren. Het project is geïnspireerd op de rivieren die door Europa stromen. Iedereen kreeg een landencombinatie toegewezen aan de rivier de Donau. Mijn combinatie was Moldavië-Oekraïne. Aan de hand hiervan heb ik een kroon ontworpen die op de schouders valt. Uit alle ontwerpen zijn er 12 gekozen, waaronder mijn ontwerp. Aan dit ontwerp heb ik hard gewerkt.
 
De kronen waren op 30 augustus 2014 tijdens een presentatie en show op de Markt in Maastricht te zien door middel van ‘Sartorial Statues’ vrij vertaald: kleermakers standbeelden, gemaakt door kunstenaar Peter George d’Angelino Tap.

200-jarig-koninkrijk-Maastricht

Wie waren er nog meer?

Bij deze modeshow waren aanwezig Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima, Zijne Majesteit Koning Filip en Hare Majesteit Koningin Mathilde van België, Hunne Koninklijke Hoogheden Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg en de Bondspresident Joachim Gauck van Duitsland en zijn partner Daniela Schadt.